Menu Sluiten

Tpms Systemen


Tpms systemen

Informatie over TPMS Systemen of TPMS Sensoren.

TPMS staat voor bandenspanningscontrolesysteem.

Het is een systeem dat is ontworpen om de luchtdruk in de banden van een voertuig te controleren en de bestuurder te waarschuwen als de druk onder een bepaald niveau zakt.

TPMS systemen zijn ontworpen om de veiligheid van het voertuig te verbeteren door klapbanden te helpen voorkomen, die kunnen worden veroorzaakt door een te lage bandenspanning.

Het is verplicht sinds 1 november 2014 dat in alle nieuwe voertuigen een TPMS systeem aanwezig is.

Er zijn twee hoofdtypen TPMS systemen.

Directe TPMS en indirecte TPMS.

Directe TPMS systemen gebruiken sensoren die in de band zijn gemonteerd om de bandenspanning te meten en de informatie door te sturen naar de boordcomputer van het voertuig.

Indirecte TPMS systemen gebruiken de ABS sensoren, het gekende antiblokkeerremsysteem van het voertuig om de rotatiesnelheid van de banden te meten en de bandenspanning te schatten op basis van de snelheid.

TPMS systemen zijn verplicht op alle nieuwe wagens en lichte vrachtwagens in de Verenigde Staten en in Europa, en zijn ook verplicht op nieuwe voertuigen in veel andere landen. Ze kunnen een nuttige veiligheidsvoorziening zijn, die ervoor zorgt dat de banden van een voertuig op de juiste spanning zijn en het risico op bandfalen vermindert.

TPMS systemen zijn ontworpen om het verbruik van de brandstof te helpen verbeteren door ervoor te zorgen dat de banden van een voertuig de juiste spanning hebben.

Wanneer een band een te lage spanning heeft, kan het voertuig meer brandstof verbruiken omdat er meer energie nodig is om de band te draaien. Dit kan leiden tot een hoger brandstofverbruik.

TPMS systemen kunnen onderspanning helpen voorkomen door de luchtdruk in de banden te controleren en de bestuurder te waarschuwen als de spanning onder een bepaald niveau zakt. Dit kan ertoe bijdragen dat de banden altijd de juiste spanning hebben, wat zorgt voor een rendabelder brandstofverbruik. Info over tpms systemen

Het terrein van Tpms systemen

Waarschuwingslampjes TPMS Systeem en TPMS Sensoren.

Als het TPMS systeem onderhoud nodig heeft, gaat er meestal een waarschuwingslampje branden op het dashboard van de auto.

Dit waarschuwingslampje heeft meestal een gele of oranje kleur en geeft aan dat er een probleem is met het TPMS systeem dat moet worden aangepakt. De specifieke reden voor het waarschuwingslampje hangt af van het merk en model van het voertuig, maar het kan te wijten zijn aan een defecte sensor, een bijna lege batterij of andere problemen.

Het is belangrijk om het TPMS systeem zo snel mogelijk te laten controleren en repareren als het waarschuwingslampje gaat branden, omdat het een invloed kan hebben op de bandenspanning en het verbruik van de auto of ander voertuig.

Meer info over tpms systemen nu op auto-diagnose-apparatuur.be.

Tags

Aanbod Tpms Systemen | Aanmaken Nieuwe Tpms Sensoren | Advies Tpms Systemen | Bedrijven Tpms Systemen | Diagnoseapparatuur Tpms Sensoren | Diensten Tpms Systemen | Informatie Tpms Systemen |